2021-ųjų Taro kortų prognozė Zodiako ženklams

Žengiant per metų slenkstį, visi tikisi pokyčių ir naujovių – vieni jų laukia labiau su viltimi, kiti su nerimu. Kiekvieno žmogaus keliui įtaką daro kur kas platesnis kontekstas, nei įsivaizduojama. Tai visatos ritmai ir ciklai: pradedant dienos ir nakties ciklu, metų laikais, baigiant globalesniais astrologiniais ciklais. Juos neišvengiamai atspindi ekonomikos pakilimai ir nuosmukiai, laikmečio ideologijos ir vertybės, mados, visiems aktualios ir daug dėmesio pritraukiančios temas. Apie tai, kas 2021 metais laukia pasaulio, visuomenės ir žmonių, pasakoja tarologė Lina Balsė. Straipsnis spausdintas žurnalo Prie Kavos priede Būrėjos HOROSKOPAI.

Bendra metų apžvalga

2020-aisiais pasauliui įtaką darė itin stiprių ir visą visuomenę paveikusių planetų – Jupiterio, Saturno, Plutono – susibūrimas Ožiaragyje. Tad pasakyti, jog buvo supurtytas nusistovėjęs status quo, tradicijos ir sistemos, dar būtų labai švelnu. Plutonas liks Ožiaragyje tęsti pradėtų pokyčių, keisti normų ir tradicijų. Taigi pasaulis tikrai negrįš prie to, kas buvo įprasta. Bet Jupiteris ir Saturnas 2021 m. pereis į Vandenį. Dėl to keisis vyraujantis požiūris. Žmonės nustos laukti, kad ši nepatogi situacija baigtųsi ir viskas grįžtų į senas vėžes. Jie žvelgs į ateitį, sieks inovacijų, pokyčių, dažniau ryšis priimti nestandartinius sprendimus, pradės daugiau rūpintis bendra gerove, ne tik asmenine.

Atbulinis planetų judėjimas vers perkainoti vertybes

Jupiteris gegužės viduryje ir birželį apsilankys Žuvų ženkle, iš kur kartu su Neptūnu padės mokytis atjautos, empatijos ir primins, jog Kūrėjas neturi kitų rankų, tik mūsų. Tad kvies prisidėti prie kilnių tikslų ir gerų darbų, pagalbos aplinkiniams. Merkurijaus retrogradai Oro ženkluose atkreips dėmesį į tai, kaip komunikuojame, kaip klausomės, ar įsiklausome ir dedame pastangas būti suprasti. O Uranas, likdamas Jaučio ženkle, žada finansinių netikėtumų.

Metams baigiantis, su retrogradine Venera Ožiaragyje, galime pasijusti aptingę tam paskutiniam stumtelėjimui siekiant užsibrėžtų tikslų. Galbūt būsime skatinami juos pervertinti, apmąstyti, kaip jie atitinka asmenines vertybes.

Teks geriau pažinti kūną ir emocijas

Numerologiškai 2021-ųjų skaičius yra 5 – laisvės, naujovių, netikėtumų, pasirinkimų pokyčių, mokymosi metas. Tad 2020 m. metė iššūkį status quo, bet būtent 2021-aisiais pajudėsime į priekį, prisitaikydami ir kurdami naują gyvenimo būdą. Penktieji metai – tai pusiaukelė 9 metų cikle, laikas, kai suvokiame skirtumą tarp to, kas buvome, kas esame ir kuo galime tapti. Šiemet bus svarbu būti atviriems palankioms progoms, nes situacijos bus dinamiškos, galimybių durys prasivers ir užsivers, reaguoti reikės greitai. Vyraujant tokiai įvairovei, itin svarbu prieš nusprendžiant žinoti savo kryptį ir tikslus. Kiekvienas „Taip“ ir kiekvienas „Ne“ gali artinti mus prie tikslų arba vesti painiomis kilpomis. Smalsumas ir drąsa paleisti ribojančius įsitikinimus bei prisirišimus atvers naujų galimybių. Tačiau pristigus koncentracijos ir blaškantis į visas puses sėkmė gali išslysti iš rankų.

Penketas įkūnija jausmingumą ir seksualumą. Šiemet verta daugiau dėmesio skirti kūnui, sveikatai, išvaizdai, rūpintis savimi ir gera savijauta bei komfortu. Tokiais dinamiškais metais, kurie pareikalaus daug energijos ir susikaupimo, būtina tinkamai rūpintis fizine gerove, kad nesustotume netinkamiausiu laiku pristigę jėgų. Labiau masins ir kūniški malonumai, tik nesupainiokime laisvės su priklausomybe. Laisvė patirti naujus gyvenimo skonius ir patirtis – ne tas pats, kas besaikis malonumų vaikymasis, iš tiesų vedantis į priklausomybės nelaisvę.

Pokyčiai bus staigūs, bet reikalingi

2021-aisiais jausimės lyg įsukę į greitkelį, kur visko bus daug, viskas vyks greitai, daugės laisvės ir pokyčių, laukia daug naujų patirčių. Šie metai išplės mūsų horizontus. Noras likti prie įprasto, stagnacija ir prisirišimas prie to, kaip viskas buvo anksčiau, gali kelti didelę įtampą, bejėgiškumo jausmą, kai atrodo, jog aplinkybės stumia iš komforto zonos. Vidinė laisvė, lankstumas, krypties žinojimas ir atvirumas galimybėms reikš daugybę progų sėkmei, džiaugsmui, augimui.

Prie kiekvienos Taro prognozės pagal Zodiako ženklą pateikiamos intuityviai jums ištrauktos aromaterapinės kortos kvapas bei teigiamos ir neigiamos emocijos. Ženklas + rodo, kokios emocijos ir nuostata leis išnaudoti pozityviausias metų galimybes, o – atskleidžia, kokios savybės ir emocijos lems iššūkius bei pavojus. Jei naudosite šį eterinį aliejų (būtinai terapinės kokybės), jis veiks jūsų pasąmonę ir padės paleisti gilumines traumas, neigiamų reakcijų šablonus, stiprins pozityvias savybes.

Avinas (03 21–04 20)

  • Stichija – Ugnis
  • Planeta – Marsas
  • Diena – antradienis
  • Šūkis – „Aš esu“
  • Spalvos: avietinė, tamsiai raudona, geltona
  • Akmenys: deimantas, safyras, sardoniksas, nefritas, ametistas, kalnų krištolas, karneolis, safyras, cirkonis, katės akis
  • Skaičius – 9

Po Avino ženklu gimę žmonės kupini optimizmo, entuziazmo ir energijos. Tai lyderiai iš prigimties, linkę diktuoti savo taisykles, o ne prisitaikyti prie aplinkybių. Užsispyrę, išlaisvinę kūrybingumą ir intuiciją gali įveikti visas kelyje sutiktas kliūtis. Kartais jų užsispyrimas pasiekti savo virsta despotizmu, o užsidegimas – dideliu įniršiu, jei viskas klostosi ne taip, kaip pageidauja. Tiesa, šie karštakošiai atsileidžia taip pat greitai, kaip ir užsidega. Spontaniški ir nenustygstantys vietoje, ypač mėgsta laisvę, nuolat reikia naujų nuotykių ir iššūkių. Rutinos tiesiog negali pakęsti. Pirmieji imasi perspektyvaus, bet rizikingo sumanymo. Gaila, kad jų kantrybė išsenka greičiau, nei spėja atlikti viską iki galo. Ambicingi ir garbėtroškos, pasižymi stipria valia ir nepasiduoda jokiai aplinkinių įtakai. Jiems tiesiog būtina nuolat ko nors siekti ar kovoti. Taikos ir ramybės metu, neturėdami kur nukreipti energijos, iš nuobodulio gali prikrėsti kvailysčių. Dėl energijos pertekliaus gali būti nerimstantys, karštakošiai ir agresyvūs. Intelektualios, veržlios, atviros ir itin patikimos asmenybės, linkusios viską skirstyti į juodą ir baltą. Pilka spalva neegzistuoja. Tačiau 2021-aisiais šias savybes Avinams gali tekti pakoreguoti.

Santykiai

Kartais reikia atsitraukti ir pažvelgti į viską iš šalies, kad pamatytum, kur esi, kas esi ir suprastum, kas svarbiausia. Šiemet gimusieji po Avino ženklu gali netikėtai pajusti stiprų poreikį pabūti vienumoje, tik su savimi. Norėsis atsitraukti nuo aplinkinių ir bent trumpam pradingti iš dėmesio centro. Tuomet atsiras galimybė iš naujo sudėlioti prioritetus, neskubant priimti svarbius asmeninius sprendimus. Aplinkiniams Avinai gali atrodyti atitolę, sunkiau prieinami emociškai. Atsiriboti norėsis net nuo artimiausių žmonių, mylimųjų. Tad vertėtų jiems iš anksto pranešti, kad tai tiesiog etapas, kai reikia skirti laiko apmąstymams, Antraip atitolimas gali tapti nesutarimų priežastimi.

Darbas ir finansai

2021-ieji Avinams – naujų idėjų ir galimybių metas. Profesinėje veikloje gali būti juntamas energijos antplūdis, įkvėpimas imtis naujų veiklų. Kai kuriems Avinams teks inicijuoti naujus projektus. Iniciatyva ir net pasirengimas rizikuoti padės išnaudoti atsivėrusias galimybes. Tuomet būtų galima tikėtis ir papildomų pajamų. Tik svarbu nepamiršti, kad pinigus reikia užsidirbti nuoširdžiu atsidavimu, negailėti tam nei laiko, nei pastangų. Nieko neduodama už dyką.

Sveikata

2021-ųjų užduotis – rasti vidinę pusiausvyrą. Tai padarius gyvybinė energija sustiprės ir sveikata pradės gerėti. Kadangi Avino ženklas atsakingas už pagrindinę žmogaus kūno dalį – galvą (veidą, smegenis, viršutinį žandikaulį, akis), šio ženklo atstovai dažnokai kenčia nuo kvėpavimo takų, akių ir odos ligų, rinito, karštligės, neurozės, galvos svaigimo ir skausmo priepuolių. Gimusieji po šiuo ženklu turėtų saugotis peršalimo ir akių nuovargio, laiku kreiptis į odontologą, kontroliuoti emocijas ir ypač vengti barnių. Nerekomenduojama rūkyti, nes tai sukelia kraujagyslių spazmus.

Jūsų aromatas pagalbininkas – kvapiųjų šalavijų eterinis aliejus

+ dvasinis aiškumas, vizija, intuityvumas, atviras protas, laki vaizduotė, vaisingumas.

– pasimetimas, dvasinė tamsa, beprasmybė, užblokuotas kūrybingumas, žemas libido.

Jautis (04 21–05 20)

  • Stichija – Žemė
  • Planeta – Venera
  • Diena – penktadienis
  • Šūkis – „Aš turiu“
  • Spalvos: balta, žalia, alyvinė, geltona
  • Akmenys: smaragdas, agatas, koralas, deimantas, topazas, turmalinas, žadeitas, nefritas
  • Skaičius – 6

Žmonės, gimę po Jaučio ženklu, yra konservatyvūs, praktiški, užsispyrę ir atkaklūs. Kartais dėl per didelio užsispyrimo sunkiai prisitaiko, būna nelankstūs. Šio ženklo atstovai – darbštūs ir ištvermingi, gali ištverti didžiulę įtampą. Dažniausiai yra stiprios sveikatos. Jautis – Žemės ženklas, todėl gamtos prieglobstyje greitai atgauna jėgas ir nuotaiką. Dėl stipraus ryšio su žeme ypač stipriai veikia natūralūs augaliniai vaistai. Daug kas mano, kad Jaučiai yra materialistai, nes mėgsta pinigus ir pasiryžę atkakliai dirbti, kad jų turėtų. Bet jiems svarbiausia ne patys pinigai, o jų suteikiamas saugumas. Be to, Jaučiai yra komforto vergai. Jų namai labai jaukūs, apstatyti minkštais baldais, mėgsta kokybiškus drabužius iš natūralių audinių, o valgymas – lyg šventas ritualas. Jaučiai yra ramūs, tačiau jausmingi, moka vertinti grožį, meną, muziką. Visai tikėtina, kad ir patys apdovanoti meniniais talentais. Pagrindinės vertybės – saugumas, komfortas ir kūniški malonumai. Tiesa, jie nelabai veržiasi į užsienio šalis, nes yra sentimentalūs ir prisirišę prie pažįstamos aplinkos.

Santykiai

2021-ieji bus itin dinamiški, kupini dažnai kintančių planų ir sprendimų, nenuspėjamų netikėtumų. Neskubėkite duoti pažadų ar priimti svarbių sprendimų, kol kryptis dar ne visai aiški, neskubinkite kitų, kol jie dar nėra tikri dėl tolesnės krypties ir norų. Verčiau atsipalaiduokite ir mėgaukitės gyvenimo pateikiamomis staigmenomis, įdomiomis patirtimis. Nors tradiciškai po Jaučio ženklu gimę žmonės pokyčių nemėgsta, šįmet būtų pravartu nesipriešinti gyvenimo tėkmei. Juk kartais net ir plaukiant pasroviui galima patirti nuostabių dalykų, pamokančių nuotykių.

Darbas ir finansai

Sukauptos žinios, patirtis ir organizaciniai gebėjimai 2021 m. labai pravers. Šiais dinamiškais metais didžiausią riziką kels išsiblaškymas, pasikarščiavus pasakyti neapgalvoti žodžiai, ypač kritika ar apkalbos. Skirkite laiko faktams susirinkti, juos patikrinti ir gerai apgalvoti žodžius prieš ką nors sakant ar nusprendžiant. Tai padės išvengti didelių klaidų ir materialinių nuostolių. Visus finansinius reikalus derėtų tvarkyti kruopščiai ir atidžiai, taip pat itin gerai apgalvoti investicijas. Rizika tvarkant finansinius reikalus šįmet gali nepasiteisinti.

Sveikata

Paprastai ištvermingi Jaučiai, genami spartesnio tempo, gali prarasti pusiausvyrą. Skubėjimas spėti visur ir viską bei stresas gali išsekinti jėgas. Skirkite laiko įsiklausyti į kūno signalus, laiku atlikti tyrimus ir gauti papildomą nuomonę, jei pastebite ką nors neraminančio. Svarbiausia – nuosekliai puoselėti sveikatą. Jaučiai pasižymi gyvybiškumu ir ištverme, bet jei suserga – sveiksta lėtai. Šis ženklas veikia gerklę, kaklą ir jo slankstelius, apatinį žandikaulį ir virškinimo traktą, todėl jo atstovai dažnai kenčia nuo gerklės, ryklės, kaklo, ausų, lytinių organų ligų. Gimusiems po Jaučio ženklu reikėtų ypač saugotis difterijos, anginos, astmos, taip pat negalavimų, susijusių su persivalgymu. Persivalgius visada sutrinka medžiagų apykaita, gresia nutukimas. Būtina saugoti ir grūdinti nosiaryklę.

Jūsų aromatas pagalbininkas – krapų eterinis aliejus

+ mokymasis visą gyvenimą, įsitraukimas, motyvacija, minčių aiškumas.

– nuobodulys, nesusidomėjimas, negalėjimas nustygti vietoje.

Dvyniai (05 21–06 21)

  • Stichija – Oras
  • Planeta – Merkurijus
  • Diena – trečiadienis
  • Šūkis – „Aš galvoju“
  • Spalvos: oranžinė, salotinė, pilkai melsva, violetinė
  • Akmenys: perlas, ametistas, agatas, topazas, citrinas, krištolas, Mėnulio akmuo, smaragdas, opalas, agatas, katės akis, tigro akis
  • Skaičius – 5

Žmonės, gimę po Dvynių ženklu, yra inteligentiški, komunikabilūs, optimistiški ir išradingi. Geriausiai juos apibūdina žodis „nepastovumas“. Iš gerosios pusės tai reiškia, kad jie įdomūs, įvairiapusiški, spontaniški, moka prisitaikyti. Iš blogosios – nenuoseklūs ir paviršutiniški, šokinėja nuo vienos idėjos prie kitos, nepabaigia darbų. Nuotaikos taip pat itin nepastovios. Iš šalies staigi nuotaikų kaita gali būti panaši į gilius jausmus, bet iš tikrųjų jie vengia susisaistyti stipriais ryšiais. Šio ženklo atstovai gali vienu metu dirbti kelis darbus iš karto. Jie lengvai priima informaciją, todėl greitai išmoksta naujų dalykų ir yra įdomūs pašnekovai. Nors jų įvairiapusiškumas yra stiprybė, turėtų išmokti sutelkti dėmesį į vieną dalyką ir nešvaistyti visų jėgų. Nuolat puola į kraštutinumus ir kartais atrodo, kad jame gyvena bent du visai skirtingi žmonės. Pasižymi gera intuicija ir diplomatija. Suvokdami intelektualinį pranašumą prieš kitus, kartais tampa tikrais snobais ir žiūri į aplinkinius iš aukšto.

Santykiai

2021-ieji Dvyniams itin palankūs santykių brandai, šeimai kurti, vaikams pradėti. Užmegzti arba santuoka sutvirtinti santykiai bus nuoširdūs, šilti, kupini džiaugsmo. Partneriai gebės žiūrėti ne vienas į kitą, o viena kryptimi. Be baimės ir poreikio laikytis įsikibus vienam į kitą, turintys erdvės savo interesams ir pomėgiams. Santykiai, papildomi naujais įspūdžiais, leis išlikti įdomiems vienas kitam. Laukia iš tiesų meilės kupini metai. Tačiau Dvyniams teks atverti jausmams širdį ir ugdyti pasitikėjimą. Taip pat svarbu nesiblaškyti, susikaupti ir stiprinti ryšį.

Darbas ir finansai

2021 m. Dvyniams bus itin svarbios sutartys. Šiemet galite pasirašyti naują darbo sutartį, paimti būsto paskolą, sudaryti draudimo ar investavimo sutartis. Apgalvotai ir atsakingai priimsite sprendimus dėl finansinės ateities, ir jūsų planai judės į priekį. Ši puiki tendencija padės gyvenimui suteikti daugiau stabilumo ir užtikrintumo. Atkaklūs Dvyniai žino, kaip užsidirbti, bet jie greitai pavargsta ir dažnai nusvyra rankos neužbaigus projektų. Visgi šįmet Dvyniai pamažu klos tvirtą pagrindą po kojomis, o jis juk reikalingas tiems, kurie planuoja kurti šeiminį gyvenimą.

Sveikata

Turimas įsipareigojimų ir darbo krūvis itin vargins. Šiemet kyla rizika nukrypti į kraštutinumus – pervargus aptingti ir nebedaryti to, ką buvote nusprendę. Dėkite daugiau pastangų maitintis subalansuotai net įtemptu metu. Vien kalbos apie sveiką mitybą ar idealią sporto programą rezultato neduoda, reikia nuoseklių veiksmų. O jiems gali būti sunku skirti pirmenybę, kai vyks tiek kitų puikių ir svarbių dalykų. Dvynių ženklas veikia pečius, rankas, plaučius, nervų sistemą. Tad kai kuriems jo atstovams gali grėsti bronchitas, astma, nerviniai sutrikimai, plaučių uždegimas, sąnarių, kepenų ir odos ligos. Po Dvynių ženklu gimusiems žmonėms rekomenduojama kuo dažniau būti gryname ore, grūdinti ir treniruoti kvėpavimo organus, nerūkyti, kontroliuoti emocijas ir gerai išsimiegoti.

Jūsų aromatas pagalbininkas – eukalipto eterinis aliejus

+ gebėjimas pasveikti, išsilaisvinimas, drąsa gyventi ir prisiimti atsakomybę, žvalumas.

– troškimas pabėgti nuo gyvenimo ir pareigų, bejėgiškumas, prisirišimas prie ligos.

Vėžys (06 22–07 22)

  • Stichija – Vanduo
  • Planeta – Mėnulis
  • Diena – pirmadienis
  • Šūkis – „Aš jaučiu“
  • Spalvos: sidabrinė, žalia, oranžinė
  • Akmenys: rubinas, granatas, agatas, chrizoprazas, oniksas, smaragdas, safyras
  • Skaičius – 2

Meniškos prigimties Vėžys – emocingiausias Zodiako ženklas. Jausmų gama gali kisti nuo vieno kraštutinumo prie kito. Sveikata labai priklauso nuo nuotaikos – gali susirgti iš sielvarto ir pasveikti iš džiaugsmo. Šio ženklo atstovų charakteris irgi kupinas prieštaravimų. Viena vertus, labai švelnūs, pažeidžiami, pesimistiški, dažnai jaučiasi nesaugūs, trokšta jausti aplinkinių paramą ir simpatijas. Kita vertus, gali būti ambicingi, garbėtroškos ir nepaprastai atkaklūs, kai ko nors siekia. Vėžiai nėra kovotojai, tačiau pasižymi ypatinga kantrybe. Į tikslą eina aplinkiniais keliais, nelipa niekam per galvas, bet konkurentams patartina saugotis. Vėžiams nepaprastai svarbūs namai ir šeima. Jie labai sentimentalūs ir jokiu būdu neišmes senų nereikalingų daiktų, keliančių ypatingus prisiminimus. Nors mėgsta bendrauti, reikia laiko pabūti su savo mintimis ir jausmais vienumoje. Beje, kad ir kaip Vėžiai būtų prisirišę prie namų ir gimtųjų vietų, labai mėgsta keliauti. Gali kurį laiką gyventi užsienyje, bet galiausiai grįžta į gimtąsias vietas. Intravertiški Vėžiai apdovanoti lakia vaizduote ir išlavinta intuicija. Juos dažnai traukia okultizmas, mat kur kas atviresni psichinei įtakai nei kiti žmonės.

Santykiai

2021-aisiais Vėžiai gali užmegzti naujus santykius arba esamą ryšį perkelti į naują etapą. Entuziazmas ir ryžtas judėti į priekį bus tokie stiprūs, kad negąsdins net santykiai per atstumą – šiemet mielai keliausite pas svarbų žmogų. Vėžiams būdingi gilūs jausmai ir visiškas atsidavimas, o šiemet šias savybes atskleisti bus visos sąlygos. Visgi derėtų nepamiršti, kad sėkmė meilės reikaluose neįmanoma be kantrybės, o atsiribojimas gali pridaryti bėdų. Tad derėtų bendrauti ir nesikuklinti išsakyti to, kas guli ant širdies.

Darbas ir finansai

Vėžių 2021 m. laukia kilimas ir pozityvios galimybės. Sakoma, sėkmė yra ten, kur susitinka pasiruošimas ir galimybė. Tad būkite pasiruošę išnaudoti palankias progas nestabiliame pasaulyje, kur vienoms durims užsidarant atsiveria kitos. Taip pat būtų prasminga įsiklausyti į nuojautą. Jeigu ji šnabžda, kad pasiūlymas per daug rizikingas, veikiausiai taip ir yra. Visgi pasinaudojus galimybėmis šįmet gali pavykti sukaupti savotišką saugumo teikiantį pinigų „kiautą“. Tikėtina, kad jo prireiks padedant šeimos nariams ar giminaičiams.

Sveikata

Fizinės energijos šiuo periodu bus mažiau ir spausti savęs nereikėtų. Skirkite laiko poilsiui, meditacijai, tylai. Kartais svarbiau ne labiau skubėti ir daugiau suspėti, o padarius pauzę ir atgavus pusiausvyrą veikti efektyviau, žinant svarbiausius prioritetus. Skubėjimas ir frustracija galėtų baigtis traumomis ar pakrikusia sveikata. Vėžio ženklas veikia krūtinę, pilvą, alkūnės sąnarius, skrandį ir apatinę plaučių dalį. Jo atstovams būdingas gastritas, opa, vandenligė, sklerozė, augliai, limfmazgių ir šalinimo sistemos ligos. Po Vėžio ženklu gimusių žmonių ligų priežastimi dažnai tampa jaudinimasis, perdėtas jautrumas, pomėgis gausiai ir skaniai pavalgyti. Kad sustiprintų sveikatą, Vėžiams būtina labiau pasitikėti savimi, siekti emocinės pusiausvyros, būti optimistiškiems ir guviems.

Jūsų aromatas pagalbininkas – pankolių eterinis aliejus

+ įsiklausymas į savo kūną, pagarba jo poreikiams, savęs atradimas ir išreiškimas.

– bejėgiškumas, pasidavimas kitų įtakai, stagnacija, nejautrumas kūno signalams.

Liūtas (07 23–08 22)

  • Stichija – Ugnis
  • Planeta – Saulė
  • Diena – sekmadienis
  • Šūkis – „Aš noriu“
  • Spalvos: oranžinė, auksinė, šviesiai ruda, skaisčiai raudona
  • Akmenys: chrizolitas, sardoniksas, krištolas, deimantas, safyras, rubinas, aleksandritas, oniksas, karneolis, cirkonis
  • Skaičius – 1

Po Liūto ženklu gimę žmonės pasižymi karališkais bruožais. Jie išdidūs, orios laikysenos, grakščių judesių ir įspūdingos išvaizdos. Saulė juos apdovanojo įgimta charizma, idealizmu ir humaniškumu. Vyrai Liūtai būna nepaprastai vyriški, o moterys – moteriškos. Jie yra energingi, šilti, nuoširdūs, draugiški ir atviros širdies. Nėra ko stebėtis, kad nuolat apsupti būrio draugų ir gerbėjų. Liūtai mėgsta būti dėmesio centre, yra organizuoti, atkaklūs ir valdingi. Jie tiesiog natūraliai tampa kompanijų lyderiais. Nėra tokio darbo, kuriam Liūtai negebėtų vadovauti. Nors daug reikalauja iš kitų žmonių, bet ir patys pasirengę nemažai duoti. Jei Liūtų valdingumas ir pasitikėjimas savimi peržengs visas ribas, gali tapti tironais, trokštančiais valdyti viską ir visus. Jis turi išmokti pažaboti garbės troškimą ir puikybę. Visgi Liūtai yra darbštūs ir ambicingi, ko nors siekdami būna labai atkaklūs, kartais net kvailai užsispyrę ir arogantiški. Saulė yra jų didžioji sąjungininkė, todėl stengtis reikia mažiau nei kitų ženklų atstovams. Aplinkiniams Liūtų grandioziniai planai gali atrodyti per daug drąsūs, bet jie labai kūrybingi ir geba perprasti bet kokios problemos esmę. Neįveikiamų kliūčių Liūtams nėra, nebent tik jų pačių tingumas.

Santykiai

2021-aisiais Liūtų puoselėjami santykiai pasieks stabilų, brandų etapą. Partneriai jausis pasirengę gilesniems įsipareigojimams – partnerystei, santuokai, bendriems namams. Nors namų, šeimos, santykių srityse numatomas stabilumas ir šaknų įleidimas, ne Liūto ugningai prigimčiai įsileisti nuobodulį, tikrai pakaks judesio, nuotykių ir drugelių pilve. Po šiuo ženklu gimę žmonės be galo mėgsta dėmesį. Tad vertėtų to dėmesio tinkami paprašyti, o gavus gražiai atsidėkoti. Juk mylimieji ir mylimosios minčių skaityti nemoka.

Darbas ir finansai

Šiemet teks priimti daug svarbių sprendimų. Ir Liūtai juos turėtų priimti įsiklausę į širdies balsą. Gimusieji po šiuo ženklu tarsi jaus, kokia kryptimi sukti kopiant karjeros laiptais. Tikėtina užmegzti tvirtą verslo / darbo partnerystę arba kurti kažką bendro su antrąja puse. Bet kuriuo atveju puikiai papildysite vienas kitą ir sukursite efektyvią sinergiją. Būtent komandinis darbas pagerins finansinę situaciją. Liūtai mėgsta prabangą. Visgi šįmet pinigus derėtų skirti idėjoms įgyvendinti ir neperžengti galimybių ribų. Atsargiai reikėtų ir skolintis. Tai daryti tinka tik tuo atveju, jeigu laiduoja patikimas partneris.

Sveikata

Liūtams teks 2021 m. atsakingai prižiūrėti sveikatą. Mat atsivers suvokimas, kad dabartinė savijauta yra praeities sprendimų rezultatas, o tolesnę sveikatą lems šiandienos sprendimai ir veiksmai. Skirkite daugiau dėmesio virškinimo sistemai ir inkstams, įsiklausykite į kūno signalus, ar tikrai jums tinka tai, ką valgote, kaip fizinę sveikatą lemia mintys ir emocijos. Tai padės lengvai pastebėti nedidelius nukrypimus nuo darnios sveikatos būklės ir susigrąžinti ją. Kadangi šis ženklas atsakingas už širdį, prie krūtinės esančią stuburo dalį, nugarą, tulžies pūslę, Liūtus dažnai kamuoja tachikardija, aterosklerozė, aneurizma, reumatiniai negalavimai ir nugaros ligos. Pagrindinė Liūtų sveikatos taisyklė – reguliuoti energijos sąnaudas ir vengti stipriai jaudintis. Teigiamai veikia poilsis gamtoje, popietinis miegas, nugaros gimnastika.

Jūsų aromatas pagalbininkas – melisų eterinis aliejus

+ šviesa, pakylėjimas, gyvenimo džiaugsmas, entuziazmas, pusiausvyra, harmonija.

– trauma, šokas, pyktis, neviltis, tamsa, našta, valios gyventi praradimas, pesimistinės mintys.

Mergelė (08 23–09 22)

  • Stichija – Žemė
  • Planeta – Merkurijus
  • Diena – trečiadienis
  • Šūkis – „Aš tikrinu“
  • Spalvos: geltona, mėlyna
  • Akmenys: safyras, deimantas, opalas, agatas, smaragdas, lazuritas, gintaras
  • Skaičius – 5

Mergelės – kuklios, patikimos, praktiškos, inteligentiškos, itin aštraus proto, ironiškos ir žavios. Pasižymi stipriai išvystytu analitiniu mąstymu, gera atmintimi, iškalba, mėgsta tvarką ir visur siekia kuo didesnio tobulumo. Jų intelektas ir dėmesys detalėms leidžia pastebėti visus kitų trūkumus. Dažniausiai nesusilaiko to neišsakiusios. Mergelių kritika paprastai teisinga, tačiau žeidžia labai giliai. Savo atžvilgiu kritikos paprastai nenori girdėti, bet pačios sau yra ne mažiau reiklios ir griežtos nei kitiems. Tai labai patikimi, darbštūs, stropūs ir atsakingi žmonės. Galima sakyti, kad darbas jiems – antroji religija. Jų ambicijos verčia siekti profesinių aukštumų. Mergelės lengvai analizuoja sudėtingiausias problemas ir pastebi menkiausias smulkmenas. Tačiau ne visada geba pamatyti visą paveikslą. Nemėgsta imtis atsakomybės, jeigu tai nėra būtina, todėl Mergelės yra puikios darbų vykdytojos. Labai praktiškos ir visada turi sukaupusios atsargų juodai dienai. Paprastai itin rūpinasi sveikata: prisižiūri, gerai maitinasi ir sportuoja. Nepasitikėdamos savimi ir kitais, dažnai užgniaužia jausmus. Suserga ne dėl virusų ar bakterijų, o dėl nuovargio ir streso pertekliaus. Mergelės yra neramios, nuolat dėl visko ir visų jaudinasi, dažnai tai baigiasi virškinimo trakto sutrikimais ir opomis.

Santykiai

Meilė, draugystė ir šeima – tai sritys, kur Mergelėms tikrai nesinori rizikuoti savo širdimi. 2021-aisiais gimusieji po šiuo ženklu bus linkę atsargiai stebėti žmones, prieš nuspręsdami žengti pirmą žingsnį ar įsipareigoti. Gerai tai, kad nesijausite vieniši net būdami vieni, o santykius visų pirma vertinsite kaip protų draugystę, norėsite įdomių, gilių pokalbių, žavėsite intelektu, subtiliu sąmoju ir tvirtais įsitikinimais. Kadangi Mergelės būna perdėtai kritiškos sau ir kitiems, joms reikia išmokti nustumti į šalį vidinį kritiką ir mėgautis buvimu su antrąja puse, net jei tai iš pradžių atrodo nepatogu – ryšys gerokai sustiprės.

Darbas ir finansai

2021 m. gresia įtampa ir nemigo naktys nerimaujant dėl darbo ateities ir finansinės situacijos. Tačiau labai padės, jei išliesite mintis ir skaičius ant popieriaus, susirašysite planuojamas pajamas, išlaidas, skolas, idėjas gauti papildomų pajamų. Nerimas ir minčių chaosas nepadės, svarbu susirūšiuoti informaciją ir būti atviriems pokyčiams, jei jų reikia. Gimusieji po Mergelės ženklu niekada neturės ramybės, kol nebus visiškai apsirūpinę. Net ir sukaupę didesnes pinigų sumas, jie vis tiek negali atsipalaiduoti. Galbūt tai ir nėra bloga savybė, mat koreguoti planus ir kaupti finansus šiemet tikrai teks.

Sveikata

Visas nerimas greičiausiai atsilieps sveikatai. Vidinė būsena, tuštumos pojūtis net labiau už fizinius iššūkius gali paversti bet kokį diskomfortą nepakeliamu ir bauginančiu. Sveikata darys įtaką Mergelių galimybei uždirbti pragyvenimui, darbui. Tad atminkite, jog sveikata yra jūsų brangiausias turtas ir puoselėkite ją. Mergelės ženklas veikia virškinimo traktą. Šio ženklo atstovams būdingi virškinimo sutrikimai, pilvo ertmės uždegimai, žarnyno nepraeinamumas, diegliai, apendicitas, išvarža. Svarbiausia – rūpintis mityba, būtinai daryti iškrovos dienas, švarinti žarnyną ir stiprinti nervų sistemą.

Jūsų aromatas pagalbininkas – šaltmėtės eterinis aliejus

+ pasitikėjimas, iškalba, aiškumas reiškiant mintis, drąsa išsakyti savo poziciją.

– viešo kalbėjimo baimė, drovumas, nuomonės nutylėjimas, nerišli kalba.

Svarstyklės (09 23–10 22)

  • Stichija – oras.
  • Planeta – Venera.
  • Diena – penktadienis.
  • Šūkis – „Aš svarstau.“
  • Spalvos: mėlyna, žalia.
  • Akmenys: opalas, akvamarinas, berilis, deimantas, nefritas, kvarcas, turmalinas, Mėnulio akmuo, katės akis, tigro akis.
  • Skaičius – 6.

Šio ženklo žmonės, kaip ir jų simbolis, yra linkę ilgai svyruoti tai į vieną, tai į kitą pusę, kol pasiekia pusiausvyrą. Gebėjimas aiškiai matyti abi reikalo puses gali daryti juos neryžtingus ir nepastovius. Tokie asmenys lengviau pasiduoda kitų įtakai, yra gana idealistiški, naivūs, kai kurie linksta į azartinius žaidimus. Kartais atrodo tingūs, bet iš tiesų jie tiesiog nenusprendžia, ko norėtų imtis. Kai randa širdžiai mielą užsiėmimą, tampa itin entuziastingi ir veiklūs, geriau sekasi dirbti tarp žmonių nei vieniems. Šiems Veneros globotiniams nėra nieko svarbiau už taiką ir harmoniją. Jie draugiški, ramaus būdo, inteligentiški, labai teisingi ir puikūs diplomatai. Dažnai siekia bet kokia kaina išvengti konflikto, todėl visada yra pasiruošę ieškoti kompromiso ar nusileisti. Vengia šiurkščių ir nemandagių žmonių, nemalonaus darbo. Gyvenime bando įžvelgti grožį ir harmoniją, neretai turi menininko gyslelę. Gana dažnai slepiasi savo vidiniame svajonių pasaulyje, nes jame randa ramybę ir jaučiasi saugios. Šio ženklo moterys žavingiausios visame Zodiake. Jos yra originalaus grožio, labai moteriškos ir gracingos, turi puikų skonį ir nepriekaištingas manieras lyg aukštuomenės damos. Svarstyklėms taip svarbu visiems patikti, tad kartais negeba pasakyti „ne“. Bendravimas joms būtinas kaip oras, nes labai bijo likti vienos.

Santykiai

2021 metais Svarstyklėms užteks vidinės stiprybės ir drąsos kurti santykius, kurie bus emociškai gilūs, artimi ir aistringi. Kai juntame vidinę stiprybę, leidžiame sau būti pažeidžiamiems, atsiveriame, įsileidžiame tai, kas būtina giliam ryšiui. Kai nėra baimės, nelieka poreikio kontroliuoti, gebame išgirsti ir suprasti vienas kitą. Su tokia nuostata visi iššūkiai taps įveikiami, o santykiai kibirkščiuos aistra. Svarstyklės ieško inteligentiško, taikaus ir linksmo partnerio, su kuriuo sietų ypatingas dvasinis artumas ir pavyktų kurti lygiaverčius santykius. Šio ženklo žmonės – romantiški meilės ieškotojai. Visgi netrūks ne tik romantikos, bet ir paprasto žemiškumo. O toks derinys kuria stabilumą ir žada geras perspektyvas.

Darbas ir finansai

Disciplina, koncentracija ir talentai padės įgyvendinti planus, tad naujais metais galite tikėtis sėkmės. Tai gali būti sėkmingai įgyvendintas projektas, paaukštinimas dėl pasiekimų ir naudos įmonei, pripažinimas, pagarba, premija, sėkminga finansinė investicija. Svarstyklės mėgsta pinigus, nes jie suteikia galimybę mėgautis gyvenimu, tai tarsi paauksuotas leidimas naudotis visais gyvenimo malonumais. Joms labiau sekasi valdyti, skaičiuoti ir skirstyti grynuosius. Netgi sulaukus finansinės sėkmės derėtų elgtis protingai. Mat dėl įgimto dosnumo bus visai nesunku pinigus išdalyti ar iššvaistyti.

Sveikata

Daug energijos Svarstyklės 2021 metais skirs santykiams ir karjerai. Gali būti, kad dėl to nukentės sveikata. Viską pabloginti gali ir nesveiki gyvensenos įpročiai, priklausomybės. Apsvarstykite alternatyvius, holistinius būdus sveikatai puoselėti, net jeigu tai reikalaus daugiau laiko ir pastangų. Šis Zodiako ženklas veikia juosmens sritį. Inkstai – pažeidžiamiausia Svarstyklių vieta. Būtent su jais ir susijusios dažniausios ligos: inkstų akmenligė, uremija, šlapimo pūslės uždegimas, cukrinis diabetas, moterims – kiaušidžių cistos. Šio ženklo žmonėms labai patinka dėmesys ir švelnumas, todėl jų sveikimas dažnai priklauso nuo santykių su aplinkiniais. Gydančiai veikia maloni muzika ir augalai. Patariama vengti peršalimų, nereikėtų piktnaudžiauti alkoholiu ir vaistais.

Jūsų aromatas pagalbininkas – rozmarinų eterinis aliejus.

+ Minčių aiškumas, gebėjimas adaptuotis, imlumas žinioms ir naujoms patirtims.

– Sunkumai adaptuojantis, mokymosi sutrikimai, ribotos perspektyvos.

Skorpionas (10 23–11 21)

  • Stichija – vanduo.
  • Planeta – Marsas.
  • Diena – antradienis.
  • Šūkis – „Aš geidžiu.“
  • Spalvos: visi raudonos atspalviai.
  • Akmenys: topazas, oniksas, gintaras, turmalinas, agatas, hiacintas, oilivinas, tigro akis.
  • Skaičius – 9.

Tai paslaptingiausias ir prieštaringiausias Zodiako ženklas. Skorpionai uždaro būdo, tačiau dažniausiai jų viduje kunkuliuoja stiprios aistros. Šio ženklo žmonių jausmingumas ir intuicija puikiai dera su karingumu, analitiniu mąstymu ir geležine valia. Viską, ko imasi, atlieka nepaprastai aistringai, nebijo kliūčių ir visada eina iki galo. Gėris ir blogis jiems pernelyg reliatyvios sąvokos. Skorpionai tikslų siekia beatodairiškai ir su didesne energija nei kiti ženklai. Mano, kad tikslas pateisina priemones. Mėgsta savintis, yra pavydūs, kerštingi, kartais netgi per daug destruktyvūs. Užgauti ir išduoti gali nešiotis nuoskaudą daugybę metų ir netikėtai smogti į jautriausią priešininko vietą. Šio ženklo atstovams neverta meluoti, nes visada supras tiesą. Jie nekalbūs, dažnai vadovaujasi tik patiems suprantama logika. Žinios Skorpionams reiškia valdžią ir pranašumą, todėl yra linkę daug ką nutylėti ir laikyti paslaptyje. Turi paslaptingos, sunkiai suvokiamos traukos, dievina mistiką ir viską, ko negali suvokti protu. Žvilgsnis skvarbus ir veriantis, kartais hipnotizuojantis.

Santykiai

Gali būti, kad 2021 metais Skorpionai užmegs naujus santykius arba įžengs į naują santykių etapą. Jausite didelį entuziazmą, netrūks energijos ir užsidegimo ką nors veikti, todėl daugiausia teigiamų emocijų patirsite, jei santykius papildysite bendra veikla ir nuotykiais, kursite aktyvų, sportišką gyvenimo būdą. Gera kompanija šiuos užsiėmimus pavers dar smagesniais, o aktyvesnis kartu leidžiamas laisvalaikis suartins emociškai ir kurstys aistrą. Meilė – Skorpionų varomoji jėga. Tiek šio ženklo vyrams, tiek moterims labai svarbu šeima. Tik jų šeiminis gyvenimas dažnai yra labai audringas, kupinas barnių, aistros ir pavydo. Visgi 2021-ųjų tendencijos mokys savo karštą būdą valdyti ir daugiau dėmesio skirti antrosios pusės poreikiams.

Darbas ir finansai

Laukia augimo ir sėkmės laikotarpis. Jausite savo vertę ir su pasitikėjimu sieksite drąsių tikslų. Nesibaiminsite imtis didesnių iššūkių, neabejosite savo jėgomis. Žinoma, tai gali pareikalauti daug energijos, tačiau paspartins karjeros progresą, pagerins finansinę padėtį. Skorpionai moka elgtis su pinigais, mėgsta per daug kontroliuoti. Jie turėtų sau priminti, kad kartais aplinkybės klostosi ne pagal norus. Šio ženklo atstovai, kurie nuo 2020-ųjų svajoja pradėti verslą ir kuria jo planą, kitais metais gali pamėginti jį įgyvendinti.

Sveikata

Emocionalumas bus ir dovana, ir silpnybė. Ši savybė Skorpionams padės aiškiai išgyventi akimirkas, tačiau kartu blogins emocinę savijautą ir išves iš pusiausvyros. Dėl to blogės ir sveikata. Gali būti, kad užmiršite save ir rūpinsitės tik kitais. Šis Zodiako ženklas stipriausiai veikia apatinę pilvo dalį, lytinius organus, šlapimo pūslę ir tiesiąją žarną. Skorpionams būdinga sirgti hepatitu, venerinėmis ir infekcinėmis ligomis, juos dažnai vargina šlapimo pūslės veiklos sutrikimai, išvaržos, lytinių organų pažeidimai, hemorojus. Veiksminga priemonė nuo negalavimų – holistinis ar netradicinis gydymas. Svarbiausia – rasti tinkamiausią savijautos gerinimo būdą.

Jūsų aromatas pagalbininkas – bruknuolių eterinis aliejus.

+ Pasikliovimas Aukščiausiuoju, nuolankumas, sutikimas būti mokomam.

– Puikybė, nepasitikėjimas kitais, poreikis kontroliuoti ir visuomet būti teisiam, našta.

Šaulys (11 22–12 21)

  • Stichija – ugnis.
  • Planeta – Jupiteris.
  • Diena – ketvirtadienis.
  • Šūkis – „Aš matau.“
  • Spalvos: mėlyna, žalia, violetinė, tamsiai raudona.
  • Akmenys: cirkonis, turkis, deimantas, kvarcas, rubinas, safyras, chrizoprazas, kalnų krištolas, Mėnulio akmuo, rožinis kvarcas.
  • Skaičius – 3.

Šauliai yra linksmi, žavūs, protingi, optimistiški, truputį lengvabūdžiai, atviri. Neretai tampa kompanijos siela, labai traukia žmones. Jie tiesmukiški, reiškia savo nuomonę nepaisydami kitų. Nevertėtų šio ženklo atstovams patikėti paslapčių, nes prieš kalbėdami nepagalvoja. Šauliai neprisiriša prie gimtųjų namų ar šeimos, jie labai nepriklausomi ir nepakenčia suvaržymų. Tikriausiai dėl to labai mėgsta keliauti. Tokiu būdu patenkina laisvės troškimą ir praplečia akiratį. Jų namuose dažnai netrūksta įdomių daiktų, kuriuos parsiveža iš aplankytų kraštų. Šauliai išsilavinę, originalūs, logiškai mąsto, žavisi menu, turi puikią nuojautą ir nuolat ieško naujų potyrių. Atrodo, kad jaučia nesutramdomą alkį gyventi. Jiems būtina viską išmėginti, patirti, išgyventi, naujovių paieškos neretai trunka visą gyvenimą. Su malonumu skaito įdomias knygas, gilinasi į filosofiją, gali susidomėti kokia nors religija. Šio ženklo atstovus traukia aktyvus sportas, dėl to dažnai patiria traumų. Jų nedomina rutina, bet intelektualiems iššūkiams neatsispiria, nes sudėtingų sprendimų paieškos teikia didžiulį malonumą. Jeigu darbas tenkina įvairovės ir smalsumo poreikius, gali paaukoti jam visą gyvenimą ir visiškai apleisti namus bei šeimą.

Santykiai

Šiais metais Šauliai bus gana atsargūs su antrosiomis pusėmis ir dėl santykių apskritai. Praeities nesėkmės ir sunkumai neigiamai veiks gebėjimus pasišvęsti ir įsipareigoti. Norint judėti į priekį, apsispręsti dėl to, kas yra svarbiausia, kam įsipareigoti ir ko atsisakyti, pirmiausia derėtų dvasiškai apsivalyti. Svarbu išspręsti praeities santykių problemas, išsigydyti žaizdas ir atsikratyti neigiamų emocijų, dvejonių. Šio ženklo atstovai iš prigimties mėgsta laisvę, tačiau tai nereiškia, kad negeba įsipareigoti ar sukurti šeimą. Jiems labai svarbu neprisikurti iliuzijų ir bendrauti atviriau, be išankstinių nuostatų ir vertinimų.

Darbas ir finansai

Darbe gali atsirasti daug povandeninių srovių, bręsti pokyčiai, apie kuriuos atvirai nebus kalbama, pavyzdžiui, darbovietė bus perkelta į kitą vietą, o įmonės veikla pertvarkyta. Jeigu instinktai kužda būti atsargiems ar ryžtis pokyčiams, taip ir darykite, nereikėtų delsti. Dėl galimų permainų rekomenduojama pasirūpinti finansiniu rezervu. Dauguma Šaulių iš prigimties yra dosnūs, dėl to derėtų protingai kontroliuoti išlaidas, atsispirti pagundai išlaidauti ir įsigyti nereikalingų brangių pirkinių.

Sveikata

Šauliai 2021 metais itin puoselės sveikatą, bus atviri naujoms galimybėms ir alternatyvoms. Vertėtų keisti įpročius, išmėginti tai, kas suteiktų daugiau energijos ir entuziazmo, tarkime, galima lankytis sporto klube arba jį pakeisti, laisvalaikį leisti aktyviai. Šis Zodiako ženklas valdo dubenį, klubus, sėdmenis, apatinius stuburo slankstelius ir kraujo valymo organus, dėl to Šauliai dažniausiai serga nervų sistemos, kraujo apykaitos, kvėpavimo takų (ypač bronchitu) ir organų ligomis, reumatu. Jaučio metais reikėtų vengti psichologinių sukrėtimų, pervargimo, persivalgymo, alkoholio.

Jūsų aromatas pagalbininkas – greipfrutų eterinis aliejus.

+ Kūno priėmimas, puoselėjimas, pagarba jo poreikiams, sveikas santykis su maistu.

– Nepasitenkinimas savimi, gėda dėl kūno, slėpimasis, valgymo sutrikimai.

Ožiaragis (12 22–01 19)

  • Stichija – žemė.
  • Planeta – Saturnas.
  • Diena – šeštadienis.
  • Šūkis – „Man reikia.“
  • Spalvos: juoda, tamsiai ruda, pilka, mėlyna ir blyškiai geltona.
  • Akmenys: granatas, rubinas, oniksas, deimantas, chrizoprazas, rožinis kvarcas, aleksandritas, turmalinas.
  • Skaičius – 8.

Ožiaragiai tikriausiai yra didžiausi materialistai iš visų Zodiako ženklų. Jie ambicingi, praktiški, disciplinuoti, valingi, kantrūs ir užsispyrę, bet neagresyvūs. Nebijo sunkaus darbo, moka užsidirbti ir teisingai investuoti. Finansus sieja su saugumu, kuris jiems yra labai svarbu. Paprastai moka taupyti, todėl senatvėje dėl pinigų nesuka galvos. Tikslus įgyvendina neskubėdami ir nelipdami kitiems per galvas. Dėl konservatyvumo ir nenoro rizikuoti kartais praleidžia geras progas. Apskritai Ožiaragių gyvenimas su amžiumi tik gerėja. Jie tampa išvaizdesni, o pasiekta padėtis visuomenėje suteikia daug pasitikėjimo savimi. Turi gerą atmintį, subtilų intelektą ir nenumaldomą žinių troškimą. Ožiaragiai – sunkiai įveikiami priešininkai debatuose. Argumentais ir retorinėmis vingrybėmis gali įvilioti oponentus į sunkius loginius spąstus. Iš šalies atrodo ramūs, santūrūs, netgi bejausmiai, tačiau iš tiesų viduje emocijos gali kunkuliuoti. Šio ženklo žmonės gali jaustis be galo laimingi arba pulti į didžiausią neviltį. Polinkis dėl visko nerimauti gali sukelti virškinimo sutrikimų. Turėtų kasdien skirti laiko meditacijai, kad išmoktų suvaldyti įsiplieskusias emocijas. Okultizmas – dar vienas keistas Ožiaragių bruožas. Tai gana netikėta, nes jie yra praktiški ir skeptiškai vertina naujoves.

Santykiai

Kad pavyktų pagilinti ir sustiprinti santykius, kartais reikia trumpam atsitraukti, pabūti vienam, atlikti savianalizę. Taip pat labai svarbu panagrinėti, ar santykiai tenkina poreikius, ko iš jų tikimasi ir norima. Tai suvokus antrajai pusei taps lengviau jus suprasti ir visapusiškai patenkinti jūsų poreikius. Norint, kad ryšys būtų tvirtas ir visavertis, pirmiausia reikia pažinti save. Tai yra bene svarbiausia 2021-ųjų užduotis Ožiaragiams. Šio ženklo atstovai iš prigimties yra drovoki, nesižavi trumpalaikiais romanais, tad mokytis puoselėti santykius ir atsiverti jiems yra labai naudinga.

Darbas ir finansai

Gilesnis aiškumas, ką Ožiaragiai iš tiesų nori pasiekti gyvenime, palies ir darbo bei finansų sritis. Veikiausiai kursite detalius planus ir sieksite permainų, norėsite imtis naujo verslo projekto, kilti karjeros laiptais. Aiškumas, kruopštus pasiruošimas, realistiški planai virs sėkminga pradžia siekiant perspektyvių naujovių. Į pinigus vertėtų žvelgti kitomis akimis. Žinoma, nėra prasmės prisirišti prie materialių dalykų, tačiau jų nederėtų vertinti atsainiai. Svarbiausia – nesieti gyvenimo kokybės ir prasmės su pinigais. Priešingu atveju nepavyks išvengti įtampos.

Sveikata

Derėtų prisiminti, kad sveikata yra didžiausias turtas, o kūnas – įrankis numatytiems tikslams įgyvendinti. Dėl to Ožiaragiams derėtų ypač saugoti sveikatą, į ją investuoti resursų ir laiko. Jaučio metais rekomenduojama į savo kasdienybę įtraukti kuo daugiau teigiamų įpročių, tai padarius pagerės ir nuotaika, ir savijauta. Nors Ožiaragių energijos atsargos nėra itin didelės, laikydamiesi sveikos gyvensenos principų paprastai išgyvena iki gilios senatvės (tarp šio ženklo atstovų yra daug ilgaamžių). Šis Zodiako ženklas veikia kelius, odą ir virškinimo sistemą, todėl Ožiaragius dažnai vargina kaulų lūžiai, artritas, prikurtimas, riebalų liaukų uždegimai, virškinimo sistemos sutrikimai.

Jūsų aromatas pagalbininkas – kadagio eterinis aliejus

+ Saugumo jausmas, drąsa, sąmoningumas, savęs priėmimas, gebėjimas atpažinti melą.

– Iracionalios baimės, nerimas, košmarai, vengimas, neigimas, užsisklendimas, pyktis.

Vandenis (01 20–02 18)

  • Stichija – oras.
  • Planeta – Uranas.
  • Diena – šeštadienis.
  • Šūkis – „Aš žinau.“
  • Spalvos: šviesiai pilka ir violetinė.
  • Akmenys: ametistas, topazas, deimantas, turkis, safyras, opalas, oniksas.
  • Skaičius – 8.

Tai savito ir ne visada suprasto genijaus ženklas. Pasižymi aštriu protu ir dideliu smalsumu. Vandeniai yra užsispyrę ir atkaklūs, nesuka galvos dėl žemiškų rūpesčių. Šio ženklo žmonių idėjos originalios, išradingos, dažnai lenkia laiką. Jie neramūs, nepastovūs, bailūs, labai jautrūs ir nervingi. Vandeniai yra dideli idealistai ir reformatoriai, trokštantys pakeisti pasaulį. Ne tik apie tai kalba, bet ir yra pasirengę ką nors dėl to padaryti. Nors kai kurie šio ženklo atstovai daug kalba, nepajudina nė piršto. Beveik visada išlieka intelektualūs, logiški, turi puikią intuiciją ir itin lakią vaizduotę. Vandeniai darbštūs, dažnai darbas jiems tampa pasaulio centru. Jeigu turi įkvepiantį darbą, jam gali pasišvęsti iki visiško išsekimo. Uranas šiuos žmones apdovanojo ne tik revoliucingomis mintimis, bet ir ekscentriškumu. Jie neįprasti, originalūs ir absoliučiai neprognozuojami, mąsto nestandartiškai. Netgi geriausi draugai nežino, ko iš jų tikėtis. Kaip ir Šauliai, mėgsta laisvę. Jie spontaniški, savarankiški ir nepriklausomi, retai praranda pusiausvyrą ir moka prisitaikyti prie įvairių aplinkybių. Vandenių niekas neprivers sakyti ar daryti tai, ko nenori. Jei pajus, kad yra medžiojami, spruks kuo toliau. Kartais turi atsiriboti nuo pasaulio ir kurį laiką pabūti vieni.

Santykiai

2021 metai bus kupini naujų pažinčių ir įdomių žmonių. Santykiai bus gana dinamiški, nemažai dėmesio Vandeniai skirs draugams. Atsakingai ir rimtai teks vertinti ryšį su artimaisiais. Jeigu jį puoselėsite, visiems skirsite laiko ir dėmesio, judėsite į priekį. Neverta vengti įsipareigojimų. Jaučio metais šio ženklo atstovai norės smagiai leisti laiką, tačiau bendraudami nestokos brandos. Vandeniai iš prigimties idealistai, tad kartais pasiduoda pagundai iš žmonių reikalauti to, kas neįmanoma. Nepasiteisinus lūkesčiams skaudžiai nusivilia. Jeigu pasistengtų, kitais metais bent iš dalies pavyktų atsikratyti įpročio aiškinti. Tai lemtų darnesnius ir ramybę teikiančius santykius. Apskritai šioje srityje Vandeniams nebus nuobodu, tik jie turėtų protingai ir atsakingai rinkti žodžius, ypač kalbėdami su giminaičiais.

Darbas ir finansai

Vandeniai jaus nuoširdų aplinkinių palaikymą ir turės didelių tikslų, todėl labai aktyviai sieks ko nors daugiau. Šis „daugiau“ gali būti planas, rengtas visus 2020 metus. Puiku, jeigu prireikus nebijosite keisti veiklą ar darbą, bus svarbu judėti į priekį. Bus daug judėjimo, aktyvumo ir didelis progresas dėl jūsų energijos ir pastangų. Vandenių išlaidos beveik visada viršija pajamas. Šią problemą galima spręsti dviem būdais – mokytis disciplinos arba siekti daugiau uždirbti. Ko gero, 2021 metais šio ženklo atstovai vadovausis antruoju patarimu ir mėgins rasti gausesnių finansų išteklių.

Sveikata

Dėl didelio aktyvumo ir eikvojamos energijos labai reikės atostogų ir nedidelių pauzių, kad pasikrautų baterijos. Jeigu laikysitės šios rekomendacijos, savijauta visus ateinančius metus bus puiki. Emocinė harmonija užtikrins fizinės sveikatos pusiausvyrą, tad vertėtų kurti jaukią ir komfortišką aplinką, kartais ištrūkti iš namų ir laiką leisti pažįstamoje, malonias emocijas keliančioje vietoje. Pakaks net mielų smulkmenų – jos bus itin svarbios gerai savijautai. Šis Zodiako ženklas veikia blauzdas, riešus, apatinių galūnių kaulus, regos organus, kraujagyslių sistemą, raiščius ir sausgysles. Vandenius dažniausiai kamuoja varikozė, nervų sistemos sutrikimai, galūnių traukuliai, regos ir klausos ligos, padidėjęs kraujospūdis ir aterosklerozė. Jiems reikėtų vengti pervargimo, žalingų įpročių.

Jūsų aromatas pagalbininkas – vetiverijų eterinis aliejus

+ Įsižeminimas, palaikymo ir maisto priėmimas, dėmesys čia ir dabar, atidumas.

– Išsiblaškymas, atotrūkis, frustracija, stresas, pyktis, apmaudas, negebėjimas atleisti.

Žuvys (02 19–03 20)

  • Stichija – vanduo.
  • Planeta – Neptūnas.
  • Diena – ketvirtadienis.
  • Šūkis – „Aš tikiu.“
  • Spalvos: sidabrinė ir šviesiai pilka.
  • Akmenys: akvamarinas, smaragdas, ametistas, agatas, jaspis, gintaras.
  • Skaičius – 7.

Šį ženklą apibūdinti sunkiausia. Žuvys švelnios ir paslaptingos, lakios vaizduotės, intuityvios, meniškos, pažeidžiamos, dažnai paskęsta svajonėse. Realybė jų švelniai ir jausmingai prigimčiai atrodo pernelyg žiauri. Žuvys gali plaukti į priešingas puses: pasroviui (tai lemia aplinkybės) arba prieš srovę, kai siekia tikslų. Dauguma šio ženklo atstovų mieliau plaukia pasroviui. Jie neryžtingi, neužsispyrę ir pernelyg išsiblaškę. Mėgsta svajoti, todėl dažnai praplaukia pro sėkmę jos nė nepastebėjusios. Žuvys labai intuityvios ir kūrybingos, trokšta būti apsuptos grožio ir harmonijos, ypač mėgaujasi prabanga ir malonumais. Jos yra gana jautrios, kupinos užuojautos ir pasiaukojimo, be to, labai lengvai pasiduoda tiek gerai, tiek blogai aplinkinių įtakai. Bendraudamos dažnai prisiima aukos, netgi vergo vaidmenį. Žuvims kyla didesnė grėsmė tapti priklausomoms nei kitų ženklų atstovams. Gali išsivystyti priklausomybė nuo alkoholio, narkotikų, netgi kito žmogaus. Šių žmonių emocijos ypač permainingos, jie neretai save prastai vertina, gailisi savęs. Pakliuvę į nemalonią situaciją stengiasi nuo jos pabėgti. Dėl to kartais atrodo, kad vengia atsakomybės. Žuvys dažniau pasikliauja jausmais, instinktais nei logika ir intelektu.

Santykiai

2021 metai bus palankūs partnerystei ir bendriems projektams su antrąja puse: nuo verslo iki bendrų pirkinių. Atvirumas ir atsakomybė išspręs santykių problemas, didins pasitikėjimą, padės sparčiai judėti į priekį ir lengvai įveikti kliūtis. Žuvims Jaučio metais bus itin svarbios partnerystės, lygybės ir teisingumo temos. Jas paprastai vargina buitis ir kasdienybė, tačiau 2021-aisiais derėtų rasti bent truputį laiko romantikai. Rekomenduojama tramdyti iliuzijas ir savanaudiškumą. Nors šio ženklo žmonėms dažnai atrodo, kad būtent jie labiau stengiasi dėl santykių, derėtų nepamiršti, kad partneris tokiai nuomonei gali nepritarti.

Darbas ir finansai

Žuvų laukia aktyvūs metai, progresas. Pavyks sudaryti daug sėkmingų sutarčių, lydės pripažinimas ir sėkmė. Aišku, visa tai iš dangaus nenukris. Šį gėrį teks sukurti savo pastangomis, sąžiningu darbu. Gal ne kiekvienas gerai atliktas darbas bus sutiktas aplodismentais, tačiau galiausiai bus įvertinti visi nuopelnai. Sulauksite ir gerų atsiliepimų bei įvertinimų. Nors Žuvys didžiąją dalį finansinės atsakomybės yra linkę perkelti ant partnerio pečių, moka tvarkytis su pinigais protingai, ypač tuomet, kai juos uždirba patys. 2021 metai neturėtų atnešti itin reikšmingų pokyčių šioje srityje. Veikiau keisis požiūris, o ne piniginės storis.

Sveikata

Sprendimai ir pasirinkta kryptis teigiamai veiks savijautą. Kitais metais šio ženklo atstovai gali sustiprinti savo sveikatą. Žuvų ženkle Saulė baigs savo kasmetinę kelionę Zodiako ratu, todėl po juo gimę žmonės nebus apdovanoti didele gyvybine ir fizine energija. Žuvims daugiausia sveikatos problemų kelia prasta emocinė būsena. Šis Zodiako ženklas veikia pėdas, skrandį, žarnyną ir kūno skysčius. Kai kurie šio ženklo atstovai dažnai serga grybelinėmis ligos, jiems gali nusilpti organizmas, tirpti kojos. Žuvus gana greitai pripranta prie vaistų, dėl to ypač reikėtų vengti alkoholio ir narkotinių medžiagų.

Jūsų aromatas pagalbininkas – cinamono eterinis aliejus.

+ Savo kūno priėmimas, patrauklumas, sveikas seksualumas, emocinis intymumas ir artumas.

– Gėdijimasis kūnu, užgniaužtas arba pernelyg didelis seksualumas, siekis kontroliuoti, pavydas.

Add A Comment

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.